Ik ben niet perfect. Nou en?!

Ik ben niet perfect. Nou en?! Ik sta vandaag in de Vrouw van de Telegraaf met mijn kwetsbare kant van mezelf.
Johanna Dijkstra (44) (is natuurlijk 37 foutje van de Vrouw)
Heeft open wonden op haar benen gehad
Relatie: Single Baan: Coacht vrouwelijke ondernemers

Littekens

Ik heb mijn littekens nog nooit laten zien, dus ik vind deze fotoshoot eigenlijk wel heel spannend!
Ik schaam me niet voor mijn benen, maar heb toch liever niet dat iedereen ze kan zien. Mooi dus, dat vorig jaar opeens lange jurken in de mode kwamen.
Kan ik me toch zomers kleden en tegelijkertijd mijn benen verdoezelen.

Toen ik elf jaar was raakte ik opeens in coma, ik bleek diabetes te hebben. Een paar jaar later verschenen er opeens plekken op mijn huid. De huisarts dacht dat het blauwe plekken waren,
dat ik me had gestoten, maar ik zag dat het anders was. Het voelde anders en de vlekken lagen op mijn huid, in plaats van eronder. Uiteindelijk werden het grote, open wonden. Schijnt vaker voor te komen bij diabetici. Bijna een jaar lagen mijn benen open, bij mijn rechterbeen kon je tot op het bot naar binnen kijken. Toen de wonden eindelijk waren genezen, hield ik er deze grote littekens aan over.

Lastig

Ik vind na al die jaren de reacties van mensen nog steeds lastig. Er wordt naar je gestaard alsof je een vreemd wezen bent, een alien. In het zwembad riep iemand jaren geleden tegen me: Hoe durf jij hier te komen met die aidsvlekken? Dan sla je dicht, je schrikt zo. Waarom zou je iemand opzettelijk een naar gevoel geven, daar schiet je toch niets mee op?
Gelukkig ben ik een echte positivo en voel ik me ondanks die plekken hartstikke mooi. En wie weet geeft deze fotoshoot me het zelfvertrouwen om voortaan met blote benen door het leven te gaan.

Waarom ik mijn kwetsbare kant met jou deel?

Ik vind het zo belangrijk om te laten zien dat iedere huisje zijn kruisje heeft en dat het mij echt niet allemaal zo is aankomen waaien.
Door te blijven knokken en mijn hart te volgen ben ik op de plaats van mijn bestemming gekomen.
En ik weet elke valkuil die je kan maken met ondernemen en welke stappen succesvol zijn!
Heb jij het lef om net als ik je kop boven het maaiveld uit te steken?
En ben je toe om de volgende stap in je bedrijf te zetten.
Doe dan mee met Volg je hart coachopleiding die start op 15 september.

Tot dan!